03 mei 2008

op pad

(
we gingen wandelen vandaag. zonder wagen. ik heb fijn zelf gelopen. het begon wat dramatisch want in de eerste 150 meter kwamen we 4 autoos tegen met een karretje. in de eerste twee autoos mocht ik zitten. de eerste was zelfs een busje. ik was dus helemaal in de wolken. de andere autoos gingen niet van een leien dakje want daar mocht ik niet in. ik heb heel erg gehuild. zo erg van streek was ik dat mama even dacht dat het beter was om naar huis te gaan en de wandeling een andere keer te doen. maar ja , toch maar doorgegaan. (waarom moeten al die mensen nu persee op een zonnige zaterdag met hun karretje rijden...en dan soms wel en soms niet mij te laten meegenieten van al dat moois, het is zooooo verwarrend) ik had hele vieze handen van de autoos en met al die tranen was mijn gezicht ook net als die van zwarte piet. bij de brug ging het al wat beter en was ik erg afgeleid door het water. ik liep lekker door de stad en wilde eerst bij zeeman kijkne of die dame van vorige keer er was met haar rolstoelmobiel. daar mocht ik vorige keer in zitten......jammer ze was er niet. ik ben toen een rondje op de draaimolen geweest. ook leuk. het tweede rondje wilde ik alleen kijken en had nog meer lol dan toen ik eropzat.
we zijn bijna alle winkels ingelopen omdat ikdat graag wou. net even op de deurmat staan en gelijk weer naar buiten. had ik gewoon zin in. bij de hema heb ik even met de lift gespeeld tot mama het welletjes vondt en op de knop naar boven drukte. ik kreeg kip 9heb keurig aan tafel gezeten, eerste keer bij de hema) en toen dat op was wilde ik weer in de rij gaan staan voor meer maar dat vond mama een minder goed idee dus heb ik daar flink kabaal gemaakt. bij de lift was ik alles alweer vergeten en drukte vrolijk op de knopjes. bij c&a wilde ik ook graag even naar binnen om met de lift te spelen. bij blokker met de klapdeurtjes gespeeld. en ook bij de scapino even door de deuren gerend. bij de abn werkte de deur niet. dus ging ik naar de schouwburg. daaraangekomen deden de deuren het niet want de hele boel was gesloten en ik was heeeeeeeeeeeel verdrietig, en heb dat laten merken.
maar alles bij elkaar had ik het heeeeeel goed gedaan. ik heb netjes op de stoep gelopen, en mama een hand gegeven bij het oversteken. op het laatst was ik erg moe en dan ga ik heel grappig aan mama der been hangen. ik hoef niet opgetild ofzo. ik zoek alleen wat steun en klem me dan aan mamas been. ik heb niet echt gezeurd en me in de stad heel goed gedragen. ik ben niet op de grond gaan liggen gillen en heb ook geen scene getrapt. zelfs toen ik heel verdrietig was heb ik nog naar mama geluisterd en ben met haar meegelopen zoals mij gevraagd was. we zijn aan het oefenen dat ik wat meer zonder de wagen op pad kan en mama zegt dat ik het super knap doe. zeker als je weet dat ik het nog erg moeilijk vind soms met al die autoos en dingen die er te zien zijn. zo kan ik heel lang stil blijven staan bij witte stoeptegels. dat mag dan ook wel want mama vindt dat ik mag ontdekken, en daar zijn deze wandelingen ook voor . ik mag de weg wijzen en mama stuurt hier en daar bij, soms kruip ik een stukje en dat mag ook. het gaat erom dat ik buiten leer luisteren. en dan moet ik toch ook zelf kunnen ervaren wat er buiten allemaal te zien is en te voelen , anyway schouwburg was dicht en ik kreeg een kip bij het smulhoekje. en het gekke is dat ik ondanks mijn kipfixatie toch mij kip in het water gooide. dat is een andere fixatie op het moment . en water won het van de kip. hij bleef drijven. ik heb er erg om gelachen. onderweg naar huis ben ik nog even van de glijbaa geweest. thusi heb ik nutricia gedronken en heb een dutje gedaan. ik was dan ook erg moe. om half vier nog even naar de grote speeltuin.
ik heb daar met de waterbaan gespeeld, en ben op de glijbaan geweest , ook de grote. voor de speeltuin was een auto met de deuren open, dat was even moeilijk want ik ben gaan kijken maar mocht er niet in. ik liet me door mama toch maar meenemen naar de speeltuinen heb verder op de glijbaan gespeeld. ik ben gelukkig minder gefixeerd op de kar en kan ook met andere dingen spelen . al met al een vermoeiende dag.

Geen opmerkingen: