28 maart 2008

verassend bambini

vanmorgen was mijn hele oor nat. mama belt de dokter. er is geen koorts. paracetamol voldoet...moet met een week weg zijn. neusspray vraagt mama, dat helpt ook zegt de assistente. moet je hem zien, nee het is goed zo....het loopoor verlicht ook de pijn de druk is dan minder.
mama had een uitje gepland vandaag. we gaan het toch maar doen, nadat de dokter mama heeft gerustgesteld. we gaan met de bus. naar bambini.
ik vindt dat heel euk en we hebben het heel leuk. het kassa meisje herkent ons en vindt ook dat ik enorm vooruit ben gegaan.ik klim zelf in het wedstrijdbad. ik speel wat en gooi met ballen ga van de glijbaan en van de rolletjes baan met een sleetje. ik speel ook met wc deuren en draaipoortje. ik heb het erg leuk. om een uur of een ben ik moe. we gaan ff lunchen. mama doet wat sondevoeding en koopt een soortje van happymeal. we hebben geen cadootje zegt de patatdame. maar dat is ok. de friet en kip zit in een doosje en dat is het belangrijkste. ik eet wat. lekker. ik heb nog niet alles op en mama ook niet, maar ik loop van tafel en ga met de restaurant klapdeurtjes spelen.. het mag even dan neemt mama me bij de hand en leid me terug naar de tafel ik ga weer netjes zitten en eet nog wat. dan vindt ik het welletjes en ga weer rondlopen. ik ga spelen. mama loopt mee en laat haar patatjes maar voor wat ze zijn. papa eet nog verder. de patatjes zijn ook wel erg lekker. we spelen nog wat. het wordt drukker. in het wedstrijdbad is het behoorlijk drukker geworden. kinderen krioelen over elkaar heen. mama wil liever niet dat ik er nog in ga. het iste druk. ik ga met deruen spelen en met de wc. een uurtje later gaan we toch echt weg. en nert op tijd zeg. buiten staan twee bussen met kinderen. ....moeten die allemaal naar binnen?

wij gaan nog effe naar appie waar ik erg gefasineerd ben door de daihatsu die daar als reclame midden in de winkel staat.
mama vindt dat ik het goed gedaan heb bij bambini. ik heb heel goed geluisterd en heel fijn gespeeld. er was echt een hele grote vooruitgang te zien vergeleken met vorig jaar.
ik weet zeker dat als nic er bij was geweest dat ze ook trots op me zou zijn geweest.

27 maart 2008

trots en oorpijn

dinsdag ging de telefoon. juffie belde mama. hij lijkt wel ziek. hij wil niks en huilt alleen maar. ok, dus taxibus gebeld en ik naar huis,mama vertelde de taxi dat ze de hele week neit hoefde te komen. echt ziek vondt mama me niet maar dat komt vast omdat ik thuis op mijn best ben. en besloot mama me maar een weekje uit te laten zieken. en op school voelde ik me echt niet lekker. iets onder de leden. ik was wel verkouden maar mama dacht dat ik al aan het opknappen was omdat ik lekker aan het rondspringen was. maar ja als het niet gaat dan gaat het niet. ik heb lekker thuis gespeeld. ik had voor de pasen mijn tas op school laten liggen en dus wist mama nog niet dat ik woensdag bijna een uur zonder arduinbegeleiding in de klas ben geweest. WOW wat knap vondt mama . ik had amper gemorken dat mijn extra begeleiding er niet was. het ging heel goed. anyway. knap dus.
donderdag zette ik de tv erg hard en hield steeds mijn oor tegen de luidspreker. hmmmmmdacht mama , oorpijn. (ik reageer anders op oorpijn dan je zou denken, als mijn oor zeer doe wil ik hard geluid. ipv stilte) mij oor was ook gloeiend en rood. mama vroeg of mijn oor zeer deed. maar ik reageerde niet echt of echt niet. dus geen pijn dus. wel vervelend maar geen echte pijn en ik ben een bikkel. maar savond werd het wel vervelend. ik werdt huilend wakker van de pijn. oorpijn doet echt zeer. paracetamol geeft wat verlichting. we gaan naar bed. om een uurtje of twee is de pijn ondraagelijk en ik gil het uit. ik kan niet meer liggen en kruip in het rond auauauauaua. mama doet nog eens paracetamol en ik kan weer slapen. toch ziek dus

26 maart 2008

ergernissen***kinderen die voor mijn wagen gaan staan als ik me toch al niet helemaal blij voel in een winkel.
***ouders die dat toelaten.
***mensen die drie keer omkijken of vaker als ik geluiden produceer.
***mensen die mij zielig vinden omdat ik niet praten kan.
***mensen die ook gelijk maar denken dat ik stom en dom ben omdat ik niet praten kan.
***kinderen die snel een plek bezet houden bij het computerspel bij de agrimarkt omdat ik dan
niet naast hun kan gaan zitten.
***starende mensen, ja vooral volwassenen, het is logisch dat je kijkt als je een geluid hoort, dat snap ik ook wel. maar staren is weer een beetje te veel van het goede
***mensen die dan ook nog eens zo kijken van zou je zo'n kind niet ....als ik te veel lawaai maak.
***mensen bij de bibliotheek die me aanstaren, en als mama zegt dat ze kijkgeld gaat vragen erg boos kijken.
***kinderen die mij nadoen als ik geluiden maak omdat ik van streek ben.
***hun ouders die dat gewoon lijken te vinden.
***dat die kinderen dan ook nog eens voor mijn neus gaan staan kijken.

mama snapt wel dat soms de indrukken allemaal wat teveel worden en als ik me dan anders dan anders gedraag is dat ok. ze zegt dat ze hebt begrijpt. ze wordt dan wel erg boos op de toeschouwers , maar meer dan opmerking krijgen ze niet uit mama, omdat die kortzichtige mensen het niet waard zij. totdat mama er even genoeg van heeft en dan laat ze dat ook wel weten. vandaag heeft ze er genoeg van.
zoals bij de bieb. ik vind de bieb niet bijzonder leuk en wordt er ook vaak vervelend. we zijn nu al een tijdje daarom niet bij de bieb geweest, maar vandaag gingen we het proberen. het ging dus helemaal mis. ik was helemaal uit mijn doen. niet leuk dus. zeker niet als er een imitatie ploeg rondloopt en de moeder van dat stelletje ook nog eens even mij onderzoekend gaat bekijken.
mama had om kijkgeld gevraagd. dan waren er ook nogvan die irrietante mensen die eens even heel goed moesten kijken naar waar dat geluid vandaan kwam en toen ook niet meer stoppen konden met kijken. mama vroeg of ze nog nooit een autist in aktie hadden gezien. nu dus wel dan.
het gaat een hele tijd goed hoor dan zien we het niet eens . die blikken en zo. maar soms is het genoeg. kijk lekker naar je eigen.
maar de vraag blijft waar zijn al die anderen? nu is er aan mij niet direct veel te zien. dat weet ik. het spektakel begint als ik geluid maak. of dat nu blij is of van streek. het effect blijft wel een beetje hetzelfde. starende blikken. blah blah achter mijn rug.
wat we wel kunnen waarderen is als ze gewoon naar ons toekomen en vragen joh waarom is dat zo. no problem. krijg je een vriendelijk antwoord. maar die blikken en dat gestaar. wat moet ik dan thuis blijven, zodat niemand "LAST"van mij heeft? zo stil mogelijk blijven zitten als ik dan eens naar buiten ga? vooral niet fladderen of andere bewegingen maken? niet uitbundig blij zijn en gillen van de lach? niet huilen of gillen als ik van streek ben? me verstoppen omdat ik niet geaccepteerd wordt zaols ik ben? dat brengt me weer terug bij die vraag waar zitten julie allemaal? al die andere mensen die anders zijn dan andere mensen. hebben jullie je wel verstopt?
laat ik dit nu voor eens en altijd uit de wereld helpen. we hebben allemaal recht om te zijn wat we zijn. en ik ben ik. kai, kyano , koekie. wat dan ook een leuke meestal vrolijke jongen. en ik weiger me te verstoppen omdat julie het niet aankunnen. learn to live with it. en als je er niet tegen kunt jammer dan. ik fladder wanneer ik dat wil en gil als ik lol heb. gewoon omdat dat is wat ik doe. en ik ga er niet mee stoppen omdat starende mensen dat storend vinden.
anyway , na de bieb gingen we bij bart een auto halen. die had ik in d folder gezien en voor het eerst heb ik daadwerkelijk gevraagd aan mama of ik de auto uit de folder hebben mocht. door met de folder in de wagen te gaan zitten en de auto aan te wijzen en baba te zeggen. uiteraard gingen we dus naar bart. we zijn ook naar appie geweest. daar heeft mama mijn auto , die ik al uitgpakt had door de winkelpoortjes laten rijden. hilarisch. mama op haar knie-en autootjes door de klappoortjes van appie aan het rijden. het winkelend publiek liep eromheen. ik had hele grote pret. harde pret ook. we hebben ook wortels gekocht waarvan ik er een paar in het water mocht gooien. we hadden geen brood en ik gooi zo graag..........plons weer een wortel.....