27 mei 2011

drankprobleemeen hele lange periode, sinds ik als kleinere man ziek werd door een virus en eerst een sonde en toen een mickey kreeg, heb ik een drinkprobleem. het probleem was dat ik niet wilde drinken. soms een korte periode wou ik dingen drinken als sondevoeding, (mama heeft het ook geproefd en het is smerig, het is dan ook niet gemaakt om te drinken...) en meestal wou ik dus niet drinken en dat duurt al jaren. sinds een tijd drink ik appelsap op school eerst een paar slokjes. en daarna zelfs een beker.. thuis ook. toen kwamen de pakjes drinken. in allerlei smaken. wickey, roosvizee, dubbelfris. ik drink ze allemaal.the sky is the limit. ik lusst meer pakjes achter elkaar. ik drink nu overal. in het park, bij oma , thuis , op school , op de fiets. tijdens het wandelen...omdat ik dingen vaak in periodes doe is het nog te voorbarig om mijn irrigatie systemen los te koppelen.(lees mickeybutton) maar voor de waterbalans wordt ie momenteel niet gebruikt. wel voor medicatie. we gaan met sprongen vooruit op het moment.

23 mei 2011

graswe fietsen langs net gemaaid gras.
dat ruikt zooooooooo lekker.

22 mei 2011

tijd.Er zijn momenten of situaties waarmee ik erg in de knoop kan zitten. ik krijg van teveel input en dan weet ik het even niet meer. de boekenwinkel is een van die plaatsen. ik ben dol op boeken en de boekenwinkel is een winkel waar ik best in wil. sterker nog ik vraag er zelf om. Ik ga er graag naar binnen. maar als ik er dan binnen ben gebeurt het al snel dat ik het overzicht kwijt raak. het is een grote boekenwinkel op de markt hier en ze hebben veel boeken van bv dolfje. ik mag een boek kopen maar kan niet kiezen het is te veel. te veel boeken te veel mensen. ik pak wat boeken uit de kast om in te kijken en zet ze weer terug om even later weer dezelfdde dolje boeken te bekijken. wil je deze probeert mama en dan zet ik ze terug of knik nee. hier en daar ga ik wat op de grond liggen opzoek naar mezelf, ik heb dan even rust nodig. ik vind het erg leuk om te kijken naar andere kinderen die ook tussen de boeken kijken. en ik wil niet mee naar buiten. ik wil geen boek kopen want dan zijn we klaar hier. ik ga wel steeds meer overvol raken van alle indrukken en wordt wat onrustig. nu had mama laatst een idee. ik die graag dingne op tijd. ik kan goed klokkijken en weet welke tijd er bij welke gebeurtenis hoort. en om 12:00 eet ik altijd een broodje. niet om 11:55 maar om twaalf uur. 12:05 mag , maar is wel een uitzondering. dus dacht mama een goede oplossing voor de boekenwinkel te hebben en ze wees naar haar horloge en zei dat we bij de zes zouden weggaan.de lange wijzer stond op de 4 en bewoog traag naar de zes. dat ging heel goed. bij de zes namen we een boek mee en betaalden dit. ik ging kalm mee zonder te gillen of te huilen of van streek te zijn. het klopte , mama zei 6 en het was zes dus het was tijd om te gaan. het hoort zo. heel erg duidelijk voor mij.
nu is mijn obsessei voor de klok nog groter geworden. dat is aan de enen kant erg handig dat ik op deze manier op tijd reageer. tijd is tijd, en dan doe ik wat er van me gevraagd word. heel handig in situaties als de boekenwinkel. het nadeel is dat ik mezelf ook regels opleg. ik mag pas een koekje eten als de lange wijzer op de 6 staat. ik kan zo een hele tijd met een koekje rondlopen tot dat de wijzer op de 6 staat. als ie op de zeven staat moet ik nog een rondje wachten. waarom? gewoon omdat het moet. ik sta op bij de 5, ja ik ben vroeg wakker. en mag mama uit bed roepen bij de 7 op zaterdag en zondag. dat gebeurt wel eens om 7:01 meestal om 7:00 en sporadis om 7:15 dat gebeurt alleen als ik erg bezig ben met mijn boek of mijn laptop. gelukkig dat ik weet van tijd en klok. voorheen maakte ik mama erg veel vroeger al wakker en was ik ook luider smorgens. nu weet ik dat om 5 uur nog veel mensen slapen in het weekend. toch komt het regelmatig voor dat mijn boek even zoek is of dat ik iets anders gedaan wil hebben waar ik mama voor nodig heb . dan vergeet ik de 7 uur regel even en ga hulp halen bij mama. gelukkig helpt mama me dan en hoef ik niet de hele straat wakker te gillen. ook al is het nog geen 7 uur. want als het echt niet lukt met wat ik wil en ik raak gefustreert en de persoon die mijn fustratie afremt nog "slaapt" en dus mijn fustratie erg hoog oploopt vergeet ik de klok even en maak mama goed wakker. als het probleem opgelost is dan mag ze nog even slapen tot 7 uur.
om 13:00 gaan we met lekker weer fietsen. niet om 11:00 , maar om 13:00.
de taxi komt om 8:00. om 11:00 eet de vis.het heeft zijn voor en nadelen de klok on mijn obsessie. het is handig als het maar niet te veel overheerst.