29 juni 2008

streekhotel walchereneen rustig weekend wenste juf M in mijn heen en weer schriftje...
zaterdag ochtend 6 uur was ik wakker, niet zo gek want dat ben ik meestal. gewoon dus.
wat niet zo gewoon was ,..nou ja dat is eigenlijk nogal prive,..maar ik had nogal bloed in mijn ontlasting. genoeg om mama te alarmeren en te bellen naar de huisartsenpost.
we mochten langskomen om mij na te laten kijken. om 11 uur hadden we een afspraak. konden we lekker op het gemakje nog wat medicijn spuiten , drinken en papa bellen om te vragen of hij ook mee zou gaan. zonder allemaal gelijk in de stress te schieten van het gehaast.
met de bus dus. dat vondt ik wel leuk de bus. en dat we er bij het ziekenhuis uitgingen vondt ik ook niet echt een probleem. wat ik minder vondt is dat we neit door de grote draaideur gingen maar het zij ingangetje namen waar de huisartsen post zit. ik wil door de grote deur. die kan draaien en daar is de lift en de gele opel. ik moest erg huilen op de huisartsen post. ik moet altijd erg huilen als ik daar ben. maar ook dit keer mochten we apart in een spreekkamer wachten. dat is wat fijner dan in de drukke wachtkamer. voor mij maar ook voor de wachtende mensen denk ik....ik zat ik mijn wagentje te wachten. en wilde niet echt kalmeren. ik zag nadat mama en papa alle truukjes hadden geprobeerd (bellen blazen liedjes zingen beetje gek doen) de behandelbed. he dat ken ik. en ik gebaarde naar het bed. ik mocht uit mijn wagentje en klom op het bed. ik sloeg met mijn hand op het bed zodat mama wist dat ik wilde dat ze er ook op kwam zitten. lekker veilig. ik werd gelijk kalm. stopte met huilen enzo. al snel kwam de dok binnen en zei dat ik mee mocht naar een andere kamer. ik moest dus wel huilen want ik ben iet altijd even dol op doktoren. begrijp me niet verkeerd er zitten hele leuke en zo tussen maar als ze je gaan prikken en porren vindt ik ze even niet zo aardig meer. mama werdt ondervraagd en de dok ging in overleg. toen de dok terug kwam zie ze dat ik toch door de draaideur mocht en toch met de lift mocht en toch met de opel mocht gaan spelen.
ik kreeg er zelfs ook een bed en een eigen kamer.
ik werdt geprikt , omdat ze mijn bloed wilden onderzoeken. ( hebben ze nog niet genoeg?) en ik kreeg een armband om die opgeblazen werd, dat gingnen ze elke drie uur doen. dat vindt ik dus echt neit leuk. ik mocht met de opel op mijn kamer spelen. en ook kreeg ik een vrachtwagen omdat ik geprikt was. er kwam ook een dok babbelen en ze zei dat ze naar mijn buik wilode kijken. ok dan en ik deed toen ze dat zei zelf zonder enige vorm van protest mijn shirt omhoog. er werdt geluisterd en gepord en geduwd, dat vond ik niet echt gezellig. ik was erg moe van al dat ge doe en heb smiddags ook nog wat geslapen.
de hb in mijn bloed was 6. bij een vorige meting was het 7. en mijn temp was ook iets hoger dan ik het normaal heb.
ik laat allles onder protest toe. ik werk hier en daar wat tegen. ik moet het ze ook niet al te gemakkelijk maken..toch.
ik kijk graag naar de klapper deuren en mag ook met mama mee als ze om koffie gaat. af en toe mag ik ook even aar de lift om even op een knopje te drukken. ek eet een hapje vla en drink nutricia uit het pak met een rietje. ik speel wat met teletekst. altijd leuk. savonds slaap ik later als normaal.
De volgende dag zijn we half zeven wakker. ik moet erg lachen als mama haar tanden poetst.
ik kan springen...mama springt en ik doe het na...dat is nieuw.
in het ziekenhuis ken ik een paar verpleegsters en verplegers. en zullie kennen mij ondertussen ook. dat maakt het voor mij allemaal wat makkelijker. minder eng.
ik mag mee helpen de vissen te voeren en bas leert mij hoe ik het bed kan oppompen. dat is een leuk spel! ook kan hij heeeeeeeeeeeeeeele grote bellen blazen.
matjeu let even op mij zodat mama even van de kamer af kan.
Weer een prikje mijn hb is nu 6 en een half. dat is beter. het gaat omhoog. mijn je weet wel is ook weer een keur die het hoort te zijn. ik mag naar huis.
maar het wordt nog wel onderzocht hoe dit kon gebeuren. er zijn kweekjes gemaakt die een dag of drie moeten staan voordat ze uitkomen. het kan vanalles zijn . in elk geval was het een beschadiging van een slijmvlies ergens maar waar en waardoor? ik heb nu ook weer losec , dat is iets voor mijn maag en beschermt de wandjes tegen de zuren. dat heb ik al eerder gehad. mocht ik mee stoppen maar nu toch maar weer. allemaal ok ik krijg het via de mickey en daar heb ik weing last van.
wat schreef je nu.. een rustig weekend?

Geen opmerkingen: