09 december 2008

sausicce

ik heb een spel voor mijn v-smile. van rattatouille. je weet wel die disney film over die ratten. ik vindt het een erg leuk spel en speel er erg veel mee. je moet dan met die rat boodschappenlijstjes maken en puzzels oplossen. ik heb er veel van geleerd op een leuke manier. ik weet nu dat kool groente is en een aardbei fruit. kerrie is een specerij. er zit ook franse taalles op het spel. je leert dan het franse woord voor worst en ze laten ook zien hoe je in een frans restaurant eten besteld, altijd handig!!! lol. ik eet graag knakworstjes. ik kan zelf een blik openmaken!! met een blikopenener. dat is best zwaar draaien soms maar ik kan het helemaal zelf. als ik dan dus worstjes eet laat ik de rat frans praten en worst op zijn frans zeggen. dat vindt ik leuk.
ik ben ook helemaal dol op pickwick. het is ook mijn favoriete woord om te stempelen en te schrjven. ik kan steeds didelijker schrijven. vorige week schreef ik nog best onduidelijk en mama moest erbij vertelen welke letter het nu eigenlijk was aan de juf. maar nu staan ze rechter en minder door elkaar en kan ik het al heel goed. ik stempel vis en muis.
de S vindt ik erg mooi. in de klas hangt de S op een spullen met de letter S kastje. een mooie paarse S mooie letter he SSSSSSSSSSSSSSS. de juf vondt dat de S er lang genoeg had gehangen sinterklaas voorbij de S moest aan de muur en de K kwam op de spullen met de letter... kast. dat vondt ik niet echt een goed plan en heb herhaaldelijk de S van de muur gehaald en weer op de spullenkast geplakt. want daat hoort de s toch? hij hing daar al een tijdje dus dan hoort de S op de spullenkast. de juf hing hem terug en ik hing hem weer op de kast. totdat de juf hem hoger plakte en ik er niet meer bij kon. een paar dagen later hing de s weer lager op de muur en begon ik weer van voor af aan. ik heb niks tegen de K . de K zit ook in pickwick. de K vindt ik ook wel eluk. maar de S hoort op de kast.

Geen opmerkingen: