20 maart 2008

de trein dus


we stonden heeeeeeeeeeeeel vroeg op. al om 5:30. een uur eerder dan normaal. maar ik was al wel wakker. o ja we zouden met de trein naar het ziekenhuis. kewl.
op het station was papa. heel nodig want de NS gaat niet helemaal soepel als het aankomt op rolstoel begeleiding bij het instappen. we treinen helemaal naar rotterdam. nu kan het nog. volgende week rijden er geen meer zegt mama. hebben wij nog net even geluk dus.
we moeten om 10 uur in het ziekenhuis zijn. we zijn er om 11 uur, met happymeal. beter zo. en zelfs met het uur te laat is mijn kamer nog niet klaar en moeten we eerst in een bespreekkamer wachten , gelukkig niet zo lang als de vorige keer. toen duurde het wel uren (zonder te overdrijven) anyway we kunnen naar de kamer. er wordt een bed in gezet. het bed maakt voor mij het wachten meer dan goed, het is een elektries verstelbaar bed en ik ga omhoog en omlaag. ik heb het leuk zo. af en toe protesteerd het bed. dan protesteer ik lekker terug. kom op bed nog een keer.....er komen hier en daar nog wat witte jassen binnen maar dat kan de pret niet drukken. eentje is de kinderarts. ik zit op bed. ze vraagt aan mij..kun jij je sokken uitdoen. ..eh tsja als je iets vraagt moet je natuurlijk niet zo verbaasd zijn als het dan ook gebeurt . voor een verbaasde doktor trek ik allebei mijn sokken uit , en laat zien dat ik het allemaal best begrijp. verast telt de doktor mijn tenen. hier 5 en daar 5 . ik mag lopen door de kamer . en er wordt me ook gevraagd te rennen, maar ik loop gewoon verder. ik heb geen zin om in een ziekenhuiskamer heen en weer te rennen. nu niet. ik klim weer op bed. omhoog omlaag bzzzzzzzzzzzzzzzz.
om twee uur mag ik naar de polie van de neuro. daar gaan ze dingen op mijn kop zetten. mama heeft een tekening voor me gemaakt ,maar ik geloof et allemaal wel. ze zetten een video op. maar dat boeit niet.adriaan is acrobaar en bassie zit vol kattekwaad....nou en! er worden electroden op mijn hoofd geplakt. met vieze plakerige stinklijm. omdat er vanuit gegaan wordt dat ik niet allen keurig laat zitten word extra lijm gebruikt en mijn haar er ook nog eens over gelijmd. ik vindt dit helemaal niet leuk het duurt langer als een uur. ik huil. mama zingt liedjes. dag dag allemaal dag dag allemaal he spelen is nu klaar. het is een liedje van school dat ik ook vanmorgen in de trein met mama zong en ik kan al bijna de bijbehorende gebaren. dat leid me even af en ik stop met huilen om naar mama te luisteren. dan krijgt het vervelende gedoe op mijn hoofd weer meer aandacht van mij en ik huil weer. mama gaat mijn tenen tellen. ik heb er meer als 30. ik stop even met huilen. gelukkig is het klaar nu. een sok erover en ik lijk net kabouter plop. een meterkast om mijn middel registreerd wat er in mijn hoofd geberut. mama krijgt wat papieren mee en moet opschrijven wat ik doe. tv kijken slapen rennen eten lamp aan niezen gapen. vanalles.
nu wordt er 24 uur geregistreerd wat er in mijn hersens aan signalen uitgezonden word.
ik ga terug naar de kamer en speel nog wat met het bed. het kastje is niet zo zwaar dus het vlt wel mee. ik laat braaf alles zitten. ik voel wel even aan mijn hoofd. het voelt zo gek.
later op de dag komt een grote computer de kamer ingereden. er worden nog meer metingen gepland. voor als ik slaap. dan gaan ze meten de hartslag , ademhaling buik en borst. pulse, en ook een lampje aan mijn vinger om zuurstf gehalte te meten. ook krijg ik een neusbril. mama wil het zelf plakken , dat mag. mag ik dan alvast twee plakkers , dat is beter zei de computerdame , die al vaker met het apparaat gewerkt had in tegenstelling tot de zuster die alles in een boekje moest opzoeken. want als ikk aan het plakken ben zegt mama tegen de zuster is het voor hem fijner als ik alles al klaar heb liggen , tussendoor knippen geeft hem onrust. de zuster weet het beter en geeft dus maar een pleister. het is dezlfde zuster die eerder zei dat mama wel een liter water of vocht per dag moet spuiten hoor ( of een schooljuffentoontje) als hij niet genoeg drinkt....ja hoor dank u voor de info zuster. anyway a wat geplak en ge-erger zit alles erop. ik ben moe en ga slapen. (heel netjes is dat ik niet echt aan de computer heb gezeten, alleen het beelscherm aan en uit heb gedaan en dat ook maar drie keer, voordat de metingen begonnen waren) ik heb heel netjes van de computer afgebleven. en voor de mensen die mij kennen er stond een windows logo op . dus dat maakt het extra knap.
er was ook een videocamera die alles registreerde. welterusten dan maar.

Geen opmerkingen: