14 oktober 2008

ik kan het best

het is nu vakantie....leuk. de afgelopen dagen heb ik , omdat het ook zooooooooo lekker weer was leuke dingen gedaan. vrijdag heb ik een nieuwe broek gehaald. dat is op zich niet zo leuk want ik haat winkelen meestal. en dat laat ik ook duidelijk wel even merken. luid en duidelijk. het leuke eraan was dat ik een spijkerbroek met knoop heb gehaald. spijkerbroek met knoop,....nou en hoor ik je denken. wat is er nou zo bijzonder aan een spijkerbroek met knoop. voor mij heel bijzonder. jaren lang heb ik geen knoop aan mijn broek geduld. geen enige variatie op een knoop. geen schuifje , geen rits. niks van dat. dat weigerde ik aan te trekken. en ik had daar echt een hele goede reden voor , echt. maar die reden ben ik vergeten....en nu is het ineens niet belangrijk meer of er nu wel of geen knoop aan mijn broek zit. een ander ding dat ik persee niet wilde was een spijkerbroek. dat voelde veel te stug. geen spijkerbroek voor mij, hoe leuk stoer en mooi mama dat ook vondt staan. ik werkte niet mee. nu is het wel zo dat auti kids soms heel ver kunnen gaan in dit soort dingen. daar staan we een beetje om bekend. we zijn overgevoelig. zo kan een merkje aan de binnenkant van een shirt een dag tot een hel maken, en zo ook een draadje aan een sok dat kriebelt kan de hele dag overnemen. ( denk maar eens terug aan een kriebeltrui gebreid door een hele lieve oma , die je dan persee aan moest als oma kwam....OMG)
anyway ik draag nu zonder probleem een spijkerbroek met knoop. staat erg mooi bij mijn stoere schoenen en mijn leren jas!! nu nog een motor!!! nb suikerspinnen zijn niet boeiend.
zaterdag ben ik met de paardetram geweest. we zijn er met de fiets naar toe gegaan. en dus heb ik zelf op de markt rondgelopen. na een ritje in de paardetram wilde ik erg graag naar de wielen van de tram kijken. ik mocht van de meneer van de paardetram mee. gratis ..leuk he.. ik ben ook ondertussen al een vaste klant en dat heeft zo zijn voordelen. maar ik heb beleefd bedankt en wilde liever naast de wielen op de grond zitten zodat ik goed kon zien hoe de paardetram zou optrekken en zou wegscheuren over de markt. zo gezegd zo gedaan. toen de paardetram weg was wou mama weer in de fiets gaan maar ik had dus ook nog wel even andere plannen. ik wilde bij de xenos met de klapperdeuren gaan spelen. mama was daar niet echt van gecharmeerd omdat het nogal druk was op zaterdagmiddag in de stad en ze stond er dan ook op dat ik in de fiets kar zou gaan zitten. eh nee dus. ik ben even krijsend op de grond gaan liggen tot groot vermaak van het winkelend publiek. ze waren erg teleurgesteld toen het theater al binnen een minuut afgelopen was omdat mama duidelijk zei we gaan naar de fiets, mij bij mijn arm pakte en we naar de fiets gingen. al met al een hele goede dag geweest en mama zei dat ze het incident op de markt niet meetelt omdat ik zo snel toch wel weer mee ging.
zondag zij we met de trein geweest, naar berge op zoom. zomaar omdat ik zondag dus mocht laten zien dat ik wel zelf op een treinstoel kon zitten ipv in mijn wagentje. tot een tijdje terug deden we dat ook telkens totdat ik een paar keer achter elkaar erg onrustig werd en steeds wilde lopen en dan ook een scene trapte. maar vandaag mocht ik het dan weer proberen in het kader van haal kai uit de wagen
en het ging heel goed. ik heb heel netjes gezeten, er was ook heel veel te zien door het raampje. autoos en schapen en koeien en autoos en zo nu en dan ook nog een grote gele trein, en stationetjes. het was geen verassing dat we dit gingen doen want mama had dit gister al gezegd en ik had ook geantwoord dat ik dat wel wilde doen, zelf zitten in de trein.
in bergen op zoom was het kermis. dat vindt ik niet echt leuk, we zijn wel wezen kijken maar ik vindt het te veel mensen, lawaai en beweging op een hoopje en wilde graag weg. we zijn even in
een park geweest en ook nog lekker naar de mac. ik heb daar friet gehad en heb daarna om meer friet gevraagd. ook heb ik even met de deur gespeeld. want bij mac mag ik altijd uit de wagen. en met de deur spelen. in bergen op zoom hebben ze geen schuifdeur. maar toch hb ik gespeeld omdat ik dat nou eenmaal altijd doe. terug met de trein was ook heel leuk.
toen we daarna naar huis liepen kreeg ik van een mevrouw nog
een hele tros balonnen die oor een demo waren gebruikt.

Geen opmerkingen: