14 september 2009

nog in het streekhotel walcheren

vanmorgen kwam de dok naar mij kijken of ik wel fit genoeg ben voor de operatie. even kijkenm jammer dan moet ik even terug in mijn kamer . ik was net zo fijn aan het spelen met de lift. de dok heeft hetn gelukkig al snel gezien. even in het zakje blazen en koud metaal op mijn rug en voorkant. alles goed hoor zegt de dok hij kan vanmiddag om een uur in de ok. o k dan. nu mag ik weer spelen met de lift. als het bijna een uur is krijg ik een drankje. mama had gevraagd of het via mijn gastrostoma kon en nadat de zuster het had nagevraagd mocht dat gelukkig. een drankje om de speekselvorming te remmen. dan heeft de opererende dok niet zo'n kleffe boel. ik wordt erg onrustig en moet best wat huilen. ik moet in bed en we rijden naar de eerste verdieping. ik mag op het knopje van de lift drukken maar het boeit even niet. ik vind dit neit leuk. ik moet door een deur in een kamer. mama krijgt een gekke groene muts en papa wacht buiten. ik krijg een kapje mijn gezicht nadat ik op een soort van plank moet gaan liggen. een smalle plank. de operatie tafel. ik vecht hevig tegen het kapje maar het lukt niet. ik houd mijn adem in en houd dat redelijk lang vol. nou komt die vieze lucht tenminste niet in mijn neus en mond. maar ook dat blijf ik niet volhouden. ik trek aan de slang die het vieze luchtje in het kapje blaast. maar er staan te veel mensen om mij heen die ervoor zorgen dat ik niet anders kan dan het smerige goedje in te ademen. ik val onder protest in slaap.
er wordt een grote slang in mijn keel gebracht. via mijn neus. de tandarts komt inspectie houden. hij bekijkt alles en doet dat heel grondig. hij doet zijn uiterste best om gaatjes te vinden. maar vind niks. mijn tanden zijn ok. ik krijg van deze man een coating over mijn kiezen zodat ze beschermd zijn. dan is de beurt aan de kno. de buis moet uit mijn neus keel en nu via mijn mond in mijn keel. de kno arts schraapt mijn amandelen eruit. en breid mijn beide oren uit met een buizensysteem. na anderhalf uur is de klus geklaard. ik mag naar de recovery. ik bibber me suf. maar dat is normaalna narcose. de zaalzuster wil een ventilator met warme lucht op mij zetten zodat het wat aangenamer is maar de twee ventilators die het ziekenhuis rijk is zijn beide in gebruik dus ik ril verder. voordat ik mijn ogen open heb gedaan wordt ik van de meters afgekoppeld en mag ik naar de zaal. HOEZO EXTRA IN DE GATEn HOUDEN? de regel is toch echt dat je wakker moet zijn geweest voordat je van recovery afmag. op zijn minst. ik wordt zonder enig meetapperatuur op mijn kamer gezet. mama dacht toch echt dat extra meer betekend als de gewone gang van zaker en niet minder.
amateurs.......
gelukkig zijn de zusters in vlissingen aardig en zo, net als altijd. ik slaap redelijk veel de rest van de middag. en wil tussendoor steeds uit bed. mijn keel doet heeel veel zeer van de amandelschaaf en de twee keer intuberen. ik voel me erg slecht ik wil weg en probeer weer mijnbed uit te klimmen maar dat mag niet van de zuster. ik krijg veel paracetamol.want ik heb veel pijn. morgen mag ik naar huis en dan hoef ik de rest van de week niet naar school want ik moet een week binnen blijven heeft de dok gezegd.

Geen opmerkingen: