01 september 2010

blauw



op het moment vindt ik blauw erg mooi. zomaar ineens. ik zeg steeds blauw. en zo ook toen ik met bellenblaas besig was. ik heb verschillende bellenblaas met verschillende kleuren stokjes. geel oranje , groenig. maar geen blauw.....ik vroeg dus om een blauwe. mama heeft in de kast gekeken maar wij hebben dus geen blauwe...
we moesten vandaag op pad. een fiets passen. een tandem fiets zodat mama en ik samen kunnen fietsen. dat zou in de mortiere zijn. dus gingen we bijtijds op weg zodat ik hier en daar wat treuzelen kon en een ijsje kon eten. en een blauwe belleblaas kon zoeken.
bellenblaas is een beetkje out of season want het is niet meer overal te krijgen .....bij hema alle potjes nagekeken. geen blauwe stokjes. groen en geel en oranje jip en janneke bellenblaas. de kleur van de stokjes zie je pas als het potje open is. dat is best lastig , al die potjes open en weer goed dicht draaien. speelgoedwinkel een had helemaal geen bellenblaas. bij bart hadden ze het wel . van cars , en van hello kitty. grote kans dat hello kitty roze stokjes had. zei mama tegen de verkoopster en vertelde dat ik persee een blauw stokje wilde. dus die dame van de speelgoed winkel heeft heel behulpzaam alle 45 potjes opengedraaid op zoek naar een blauw stokje . en tja 45 potjes dat kost even tijd. ik had er dan ook best snel genoeg van en tegen de tijd dat potje 43 een blauw stokje liet zien hoefde ik al niet meer. mama heeft de bellenblaas met het blauwe stokje toch gekocht. zo sneu voor die dame met al die moeite en dan het potje niet kopen...bij de kassa zag ik nog een bellenblaas potje maar dan met ee rood stokje., dat kon je vanaf de buiten kant zien. het flesje was doorzichtig, maar mooi en wondermooi was de vloeistof in het potje BLAUW!!!! ik was uberhapppy dat ik ook dat potje mee mocht nemen. helemaal gelukkig gingen we verder. want we moesten nog naar de mortiere om die fiets te passen....het was een lange fiets. blauw!!! met twee sturen en twee zadels. mama zei dat het niet helemaal ongevaarlijk was tegen de mevrouw en zei dat ze er niet met mij het verkeer mee in wou. het is niet helemaal makkelijk om zo je balans te houden. mijn zadel omhoog, mamas zadel omlaag zodat ze bij eventuele stops bij stoplichten met haar voet op de grond de fiets in balans zou kunnen houden. ok dat zou best wel kunnen werken als ik heel rustig mee werk. maar wat als ik in het verkeer een gekke of boze bui krijg. zie dan die fiets maar eens recht te houden. ik heb dat dus ook terplekke gedemonstreert iom duidelijk te maken dat dit zo echt niet kan. ik ben heel krampachtig op de fiets gaan zitten en heb met frisse tegenzin niet mee gewerkt. en nog niet eens tegen gewerkt. ik vond het gewoon eng-iig en werkte daarom niet mee. ik was gewoon een beetje bang en dat werkeet niet . dan kan mama de fiets niet in balans houden.nu wordt er voor ons een driewiel fiets besteld maar dat kan nog wel een paar weken duren voordat dat rond is en geregeld. want een drie wieler zit iet in het pakket van de gemeente die de fiets regelt als een voorziening.
wij wachten geduldig af....

Geen opmerkingen: