03 juni 2011

dagje vrij


hemelvaartsdag. dat betekend voor mij fijn een dagje vrij. we hebben tot 7 uur uitgeslapen, en op het gemakje ontbeten. om een uur of half elf begon ik om eten te zeuren nadat ik een muesli reep als tussendoortje had gehad. ik werd er redelijk vervelend van en besloot mama om even een rondje te lopen om mij af te leiden. weg van de koeklkast. het zonnetje scheen lekker dus na een nee bus bus weg besloot ik mee te werken. en gaf zelfs aan dat ik naar KUS wou. omdat mama er op dat moment niet achter kwam wat ik bedoelde mocht ik het buiten laten zien. ik liep richting het ziekenhuis en al snel begreep mama dat ik daar heen wilde om met de thomas tafel te spelen. dat het ziekenhuis dicht was op hemelvaart wist ik niet. maar ik wilde het graag toch even de deur checken. Echt dicht. ik vond het wel fijn buiten dus wou ik wel verder wandelen. naar de treinenwinkel. ook dicht maar mooie etalge waar ik altijd graag even naar kijk. inmiddels was het twaalf uur en hebben we op een bankje de broodjes die mama mee bracht gegeten. Ook heb ik mijn framboos sap gedronken. de helft. we zijn naar de paardentram gelopen. die was er niet. na een rondje in de stad waar ik nog even bij het standbeeld ben gaan zitten was de paardentram er wel. we kochten een kaartje. ik heb zelf het geld gegeven. maar ik wou niet instappen. niet niet. ik wilde wel de wielen kijken.en ging ze van dichtbij goed onderzoeken. ook het horloge van de paaardentram man vond ik erg spannend. de paardentram reed weg en we kregen ons geld terug omdat ik niet me wou, ik wou naar de wielen kijken toen de paardentram wegreed, dat vind ik veel leuker dan meerijden. op een bankje dronk ik de rest van mijn framboos op. het was inmiddels half twee. ik wilde nog niet naar huis. wel naar de speeltuin. lekker speeltuin weer.
Het is wel jammer dat mensen die iets niet weten of begrijpen zelf verzinnen zodat ze toch iets spannends over een ander te vertellen hebben. vooral als het niet al te positief is. gelukkig gaat dat langs mij heen. wanneer ik naar de speeltuin ga en hoe vaak is toch mijn ding. of word dat soms opgeschreven in de buurt......worden er van iedereen lijstjes bijgehouden? ?en hoe houden mensen die zelf nooit in de speeltuin zijn die lijstjes bij? en als ik door de achterdeur weg ga met de fiets en dus de mensen aan de voorkant van de buurt mij niet weg zien gaan en dat dan dus ook niet kunnen bij houden moet ik dat dan eerst even melden of zitten er aan de achterkant ook mensen die het zien als ik de deur uitga en geven die dat vriendelijk even door aan de mensen die de voordeur in de gaten houden....zodat ook zij op de hoogte blijven van mijn activiteiten....lastig hoor.
zou ik moeten twitteren dat ik buiten speel zodat alle geinteresseerde roddelaars weten wat ik doe en waar ik het doe? of verzinnen ze liever zelf dat ik nooit naar buiten ga, als ze mij zo in de gaten houden moeten ze maar beter hun best doen want zo erg goed zijn ze er niet in.
het mooie van zo'n ***** opmerking die wij opvangen ,is dat erg duidelijk is uit welke hoek de wind waait......en het nog mooiere is dat zo'n ****** opmerking ineens zoveel duidelijkheid geeft in wie er zoveel tijd heeft om zich te vervelen en daarom maar steepjes gaat zitten zetten over hoe vaak en hoe lang ik wel dan niet in de openlucht ben en de hele situatie amusant maakt.ook was er in de speeltuin een jongen van een jaar of negen die trots aan iedereen vertelde dat hij hoogbegaafgd is. wat ik toch weer een minder hoogbegaafde actie vind.............

Geen opmerkingen: