12 november 2011

bidden voor jamesOp school bidden wij elke ochtend en 's middags sluiten we de schooldag af met nog een gebed. In groep 2, 3 en 4 deden we dit met een liedje dat ik thuis weleens na murmelde en daar achter een 'Amen' zei. Het liedje kan ik niet woordelijk zingen maar de melodie vul ik dan op met mijn eigen klanken.

Nu zit ik in groep 5 en we bidden niet meer met een liedje. Het ochtend gebed doe ik niet mee want het eerste half uur ga ik meestal niet naar de klas, ik kan niet tegen het kringmoment en raak daar van om onduidelijke redenen erg van slag. Dus dat mag ik overslaan. Het afsluit gebed doe ik wel vrolijk mee. In plaats van het vertrouwde liedje bidden we nu voor mensen die ziek zijn, arm zijn, honger hebben, dat we morgen weer fijn op school komen en ook uiteraard een dank voor deze dag. Het is een heel lijstje dat juf opzegt. Dit alles afgelsoten met het voor mij bekende 'Amen'.

Ik begrijp niet helemaal hoe en wat dit allemaal in elkaar steekt. Maar ik heb er zo mijn eigen conclusie uit getrokken.

Als ik thuis kom vouw ik dan ook plechtig mijn handen en sluit mijn ogen zoals ik geleerd heb. Dan zeg ik ' JAMmES.........Amen.'

James (op z'n engels) is een trein uit de Thomas serie die ik spaar. De soort die ik wil wordt nog steeds niet verkocht in Nederland. Dus bestelt mama ze in Japan en Amerika. En net als mijn Henry zijn ze soms lang onderweg. De postbode die wist dat ik voor Henry dagenlang buiten op de stoep zat bracht me onlangs heel leuk een TNT bestel speel auto. Hij kwam dit speciaal brengen op een dag dat hij geen ander pakje voor mij had. Dit vond ik wel wat verwarrend omdat ik eigenlijk dus op James zat te wachten. We hebben een hele leuke postbode die altijd wel een vriendelijk woord voor mij heeft als hij aan de deur komt. Nu hoop ik maar dat hij snel met James komt.

Ik zit alweer anderhalve week voor het raam. Het is koud buiten en mama heeft me beloofd dat we als we binnen wachten dat de post dan ook komt. Dat vind ik dan weer best moeilijk. Zeker als ik nog een dag langer moet wachten.......

1 opmerking:

e.h. zei

Hey Angel Face,
I think that if you pray REAL hard, James just might find his way to you!!!!
I miss you so much and can't wait to see you and Mommy and Daddy. I love you all very much.
Grandma